Atunci când vine vorba despre organizare armonioasă a unei băi mici, lucrurile se complică, un astfel de spațiu reprezentând o adevărată provocare chiar și pentru un profesionist. 

Totuși, doar pentru că dispui de un spațiu minimal, nu înseamnă că trebuie să te conformezi cu ideea de a avea o baie aglomerată, amenajată într-un mod neinspirat, care face încăperea respectivă să pară chiar mai mică decât este în realitate. Din contră, un astfel de proiect te va scoate din zona de confort, iar satisfacția de la final va fi cu atât mai mare.

Ce trebuie să știi pentru a decora (elegant și funcțional) o baie mică

1. În primul rând, vom alege ca finisajele să fie în nuanțe deschise - albul este perfect pentru crearea iluziei de spațiu.

2. Dincolo de culoarea aleasă, un aspect deosebit de important este reprezentat de alegerea corectă a modelului de faianță. Aleasă greșit, faianța poate ruina orice încercare ulterioară de a crea o baie aerisită din punct de vedere vizual. Același lucru este valabil și pentru gresie.

În acest sens, se recomandă optarea pentru plăcile de faianță mici, cu formă dreptunghiulară, montate în stil decalat.

Gresia și faianța de dimensiuni reduse, dar și vopseaua albă sau într-o nuanță deschisă, reprezintă elementele de bază pentru a conferi senzația unei băi spațioase.

3. O chiuvetă cu picior va respecta principiului proiectului tău - estetic și practic. Alegând o astfel de chiuvetă, vei economisi spațiu prețios, dar, în același timp, vei aduce o notă de eleganță băii tale (în acest sens, poți completa cu o baterie de chiuvetă în stil clasic).

4. Între o cadă de baie și o cabină de duș, alegerea optimă ar fi cabina de duș, dar în varianta fără cădiță și fără rame la panourile de sticlă (care trebuie să fie transparente); practic, spațiul respectiv va părea liber.

5. Pentru depozitarea obiectelor de igienă personală și a prosoapelor, dar și a obicetelor decorative putem alege fie să montăm polițe (de exemplu, deasupra vasului de toaletă/sau sau în orice alt loc îngust rămas liber, în care încadrarea acestora să pară naturală, parte din decor), fie să încadrăm în peisaj un dulap înalt, stil turn, potrivit pentru un colț, fie unul mai lat, dar cât mai plat.

6. Oglinda, ca motiv central al încăperii - într-un astfel de spațiu, în care toate elementele sunt gândite astfel încât să nu deranjeze, să dea impresia unui spațiu aerisit, oglinda poate reprezenta elementul central, cel care atrage atenția și "leagă" întregul concept. Propunerea noastră: o oglindă în cu rama din metal, finisată cu vopsea aurie, antichizată, așa cum este această oglindă aurie.

7. Ca element decorativ, plantele cu frunze late au o mare trecere în rândul designerilor de interioare, atunci când vine vorba despre încadrarea lor în decorul băii.

Fie că alegi un ghiveci mic, cu o plantă verde, așezat în zona polițelor de deasupra vasului de toaletă sau chiar la chiuvetă, fie că optezi pentru un ghiveci masiv, care să găzduiască o plantă cu frunze foarte mari (așa cum este filodendronul), așezat direct pe podea, baia ta va va căpăta ceva din aerul unei escapade tropicale.